måndag, september 14, 2009

Rolling stones

Här inne står tiden still, utanför rullar världen på som vanligt, om inte snabbare. Människor på språng, påväg någonstans, ständig rörelse, jäkt, stressade anleten, måsten, så många måsten, som stenar som kommit i rullning och inte vet hur de ska kunna få stopp...en värld i rullning och jag står för tillfället vid sidan av och tittar ensamt på. Visste att det här skulle bli en utmaning för mig men trodde inte att det skulle kännas så här tvetydligt. Hur kan man vara så fruktansvärt rastlös och samtidigt så trött?

Jag påbörjar mina små projekt men orkar inte slutföra dem pga en obefintlig koncentrationsförmåga eller att någon del av kroppen värker och ger upp. Kan inte sitta upp längre än någon kvart innan det känns som om bebis är påväg ut...åt fel håll. Kan också ha något att göra med mitt dåliga tålamod. Fredag kommer bli en utmaning då jag mellan 09-17 ska sitta still på konferens i Stockholm. Ser dock ändå fram emot detta. Ämnet rör Novahusets verksamhet http://www.novahuset.com/ och ska bli riktigt intressant.

Saker och ting börjar ändå ordna upp sig nu. Lösa trådar som orsakat oro, ängslan. De börjar knytas samman. Det känns bra. Komiskt nog fick jag brev från arbetsförmedlingen idag. Ska dit för att lägga upp en plan nästa vecka. Jag tar väl med mig magen så får vi se vad som blir sagt. Dit måste jag hur som helst för att inte kastas ut från a-kassan. Och planer finns det. Planer redan för våren om det vill sig.

Dags att vila ryggen ett tag. Bara tre-fyra veckor kvar nu innan kroppen blir min egen att styra över igen. Kram på er.

Doris

Måndag och jag känner att jag måste klaga lite. Järnbristen gör sig påmind. Vaknar med huvudvärk. Har huvudvärk hela dagarna. Till detta kommer andfåddhet, koncentrationssvårigheter och värst av allt, ett försämrat minne. (Ni som känner mig förstår att det då är riktigt illa, jag kallas ju inte för Doris utan anledning). Kämpar på med järnbruset och använder kunskapen jag har kring järnrik mat...Hb:t ligger dock fortfarande över det normala men för någon som är van vid högre värde visar sig detta ha en betydande påverkan.

Har tagit min långpromenad den både rensar hjärna och själ, tyvärr tröttar den dessutom ut rygg så nu blir jag stillasittandes ett tag. Tackolov för sudoku och korsord. Lite hjärngympa för en lätt förvirrad och glömsk en.

Dags att luta sig tillbaka en stund innan rastlösheten utmanar tröttheten.
Kram till er så länge.