måndag, september 07, 2009

Ord sökes...

Så var det måndag igen och bloggtorkan håller i sig. Eller bloggtorka kanske jag inte ska kalla det. Det är snarare så att jag har fruktansvärt svårt att sätta ord på allt jag tänker och känner för tillfället. Det är för mycket just nu samtidigt som jag har alldeles för mycket tid att tänka. Orden kommer inte längre lika lätt. De passar inte in på de känslor som förföljer mig helt enkelt.

Skulle vara nog med allt strul med svenska myndigheter i detta förbannade pappersland för att inte tala med den stundande förlossningen och vetskapen kring allt som kan gå fel. Men tankarna kring det hamnar lite i skuggan av pandemitiden vi lever mitt uppe i. Som gravid tillhör man ju en riskgrupp eftersom man har sänkt immunförsvar redan från början plus att lungkapaciteten är nedsatt till följd av mindre plats i magen. Det är inte så mycket för egen del jag är rädd. Min rädsla ligger i att mista ännu ett barn.

Det är inte första gången vi är livrädda för influensa. När Theo var sjuk var hans immunförsvar obefintligt. Minsta lilla förkylning, febertopp kande vara förödande för honom. Att leva under en sådan ständig oro tar oerhört mycket energi och nu är vi där igen. När ska man kunna slappna av?