måndag, mars 01, 2010

Det sociala mötet

Det har blivit en himla massa nya bekantskaper på sista tiden. Vilket jag för det mesta tycker är väldigt energigivande. Det sociala är viktigt för mig och jag söker mig aktivt till de sociala mötet just nu, vilket resulterar i en hel del nya insikter, både om andra, men framförallt om mig själv. Att jag söker "möten" brukar vara en indikation på att jag mår bra.

Det har under och efter Theos bortgång varit en ganska hård gallring bland de vänner och bekanta som man hade omkring sig på den tiden. Man har förstått vilka som finns där oavsett vad som händer och vilka som bara ville hänga med på ett hörn av ren nyfikenhet, sympati eller vilken andledningen nu än var. De sistnämnda har utgjort en liten skara men med några obehagliga överraskningar som tagit en hel del energi, Dessa är dock sedan länge utsorterade och förvisade till ett fack av människor jag inte vill ha mer att göra med än nödvändigt. Ingen som tar min energi är värd mer av min tid. Övriga är förvånandsvärt många till antalet och väldigt bra och nära vänner som jag gärna har kvar i mitt liv, så länge de tillåter. De är alla att lita på och vetskapen om att det är just så ger en enorm trygghet. Det är nog få förunnat och något jag inte tar för givet. Bra vänskap kan vara så enkel och ge så otroligt mycket.

Vi får se vad alla dessa nya bekantskaper kan leda till. För tillfället är jag mer än nöjd med den energi, glädje och insikt de ger. Tack!

(PS. Jessica, ingen bra vän tvingar mig att kasta mig ut från ett flygplan, möhippa eller inte!!!)

Kram!