onsdag, augusti 12, 2009

Den 12 augusti

Idag är det exakt två år sedan Theo akut opererade bort sin hjärntumör. Det betyder att det är två år och en dag sedan vi fick det chockerande tumörbeskedet. Två år sedan och jag kommer ihåg ord, känslor, miljö och tankar så exakt. Dessa två dagar var tillsammans med ytterligare en handfull inträffanden under de kommande tio månaderna de värsta dagarna i mitt liv. Dagar som förändrade allt. Som förändrade mig, mitt liv, min familj och som till slut tog min son ifrån mig. Ska besöka honom idag, min fina Theo.

Där satt vi i sju timmar och väntade på att få höra något om operationen. Där satt vi och väntade medan de öppnade min sons huvud. Det var mitt livs längsta väntan. När den var över fick vi gå upp till vad som skulle bli vårt kommande hem de närmsta veckorna, NIVA, Neurointensivavdelningen. Här möttes vi av en syn som aldrig kommer försvinna. Där låg han, mitt livs kärlek, så liten och skör med bandage och livsuppehållande slangar överallt. Tårarna ville inte sluta rinna.

Sedan började nästa väntan. Väntan på att han skulle vakna. Väntan på att få se om han fortfarande var den Theo vi kände, om han fortfarande kunde röra sina ben och armar. Läkarna kunde inte ge några garantier. Vi hade tur där. Theo var Theo när han vaknade och även om han tappat funktionen och motoriken på höger sida så kände han igen oss. Det blir för jobbigt att skriva mer om den här tiden så det får räcka för den här gången. Minnena är otroligt starka trots att två händelserika år står mellan då och nu.

Berättade i tidigare inlägg om en händelse som påverkade mig uppe i Stockholm. Vi vaknade den natten av att en man misshandlade sin flickvän svårt. Har aldrig hört sådana hjärtskärande skrik. Denna händelse har nu bidragit till att vi, eller snarare Martin, blivit kallad som vittne till rättegång inom ett par, tre veckor. Vi har ju vanan inne sedan tidigare gällande det här med rättegångar så det ska väl gå bra. Även jobbiga saker är erfarenheter och den här kända svenska finansmannen behöver få ett straff för det han gjorde mot sin tjej.

Dags att ta tag i den här onsdagen. Igår fick jag en långpromenad på golfbanan. Idag blir det strömmenvarvet och en tur med de nya otroligt snabba spinningskorna. Kram