måndag, augusti 03, 2009

Stoppa hjulet från att snurra...

Negativitet hämtar näring ur mer negativitet och det är bara då den kan växa. Men vi ges alltid ett val. Antingen låter vi hjulet av negativitet rulla vidare eller så accepterar vi helt enkelt sådant som hänt som en sorglig verklighet som nu passerat och som därför inte går att göra ogjort.

Varje gång vi reagerar negativt måste vi ha klart för oss att det är våra egna ouppklarade problem som spökar. Reagerar man starkt på någon/något gäller det därför att ta reda på vad det är som provocerar och varför man har problem med det. Det är vi själva som far mest illa av vår egen negativitet. Och någonstans måste vi börja för att stanna hjulet från att rulla. I vissa fall är det enklare sagt än gjort, i andra går det betydligt enklare. Men jag tänker göra allt för att inte låta någon annans negativitet påverka mig så som det hittills gjort.

Måndag idag och vi åker på ännu en minisemster. Denna gång väntar Stockholm med goda vänner. Först blir det jobb med Novahuset innan vi gör Sthlm och kollar på Hammarby när de möter Helsingborg. Ser dock mest fram emot hotellfrukosten i morgon. Önskar jag kunde skylla den goda aptiten på graviditeten men det vore att blåljuga. Hörs snart igen.