torsdag, november 18, 2010

Tänkta tankar i novembermörkret


För det första: Varför i hela världen heter det mammaledighet? Jag är allt annat än ledig här hemma och längtar emellanåt efter ett jobb jag kan gå till för att få lite lugn och ro. För så är det faktiskt, jobbet tenderar att få en helt annan jobbighetsstämpel efter att man fått barn. Det blir ledigt från tempot där hemma och ibland är det tillochmed rena rama semestern att få gå till arbetet. De sista veckorna har Milla som redan är ett aktivt barn tagit ett steg upp på i aktivitetsnivå. Ledigt!!!! Inte en chans. Jag mammaarbetar 24 timmar om dygnet. Missförstå mig rätt, jag tycker det är riktigt mysigt och stortrivs men man måste få ha sina dippar och det är inte sällan man känner att man inte hinner med eller räcker till.

För det andra: Hur i hela friden ska jag kunna hålla mig från att sätta upp julpyntet tills den förste advent?! Det blir ju mörkt redan kl 16 om den ens ljusnar om dagarna och kylan är endast ok när man inte behöver vistas ute. Behöver höja myshetsfaktorn en aning. Kanske räcker det med att vänta tills samma vecka som förste advent? Det borde jag klara.

Sitter och försöker jämför elpriser och billigast hemförsäkring till nya bostaden. Har ringt och sagt upp och flyttat diverse avtal hela veckan men nu börjar det bli ordning på torpet bara de redan nämnda två ovan kvar.

Helgen bjuder förhoppningsvis på lugn och ro. Har inga planer alls och det känns helrätt just nu. Hoppas att ni också får en trevlig helg. Stor kram.