fredag, juli 10, 2009

Felaktiga beslut




Jag blickar ofta tillbaka och ifrågasätter beslut som tagits. Speciellt vad gäller Theo och hans sjukdomstid. Beslut som inte sällan handlade om liv och död. Jag brottas med tankar som rör det andra alternativet. Hur hade det blivit, hur hade det sett ut idag om jag tagit ett annat beslut?

Läste att det är i tvivlande stund är viktigt att komma ihåg att var och ett av de beslut man tagit ,oavsett när, hur eller om vad och framförallt även om det senare visat sig vara helt fel beslut, har fattats utifrån den information man hade vid det givna tillfället. Om beslutet visar sig vara felaktigt, beror det på att vi visste för lite vid den besluttagande tidpunkten. Vi hade således därför inte kunnat göra på något annat sätt. Idag vet vi kanske bättre. Idag hade vi inte tagit det felaktiga beslutet. Idag har vi mer information, mer förståelse och inte sällan tack vare just det felaktiga beslutet. Om man inte gör fel, hur ska man då kunna veta, förstå bättre och få ökad kunskap?

Men för alla er som, liksom jag, grubblar över felaktiga beslut. Vi visste inte bättre vid det givna tillfället. Vi gjorde det bästa utifrån de förhållanden som då rådde. Vi gjorde det vi trodde var rätt just då.
Tänkte på de bilder jag publicerat här på bloggen. Det har ofta varit på en frisk och glad Theo. Därför väljer jag att ta med några bilder från när han var sjuk (men dock lika glad). Min älskling.
Kram på er. Idag är det fredag och en hel vecka har redan gått på semestern. Vart tar tiden vägen?