onsdag, april 15, 2009

Rörlig bebis

Min mage mår inte bra. Dock verkar bebis vara tillfreds och det är väl det enda som betyder något. Var och tittade lite på bebis idag. Låg så skönt med ena handen ovanför huvudet tills barnmorskan väckte honom/henne för att han/hon skulle sträcka på sig. Då blev det full fart i magen, vilket jag tar som ett gott tecken. Även om bebisen var några dagar äldre än vi hade räknat med, vilket också innebar att vi inte kunde göra NUPP-testet för att kolla kromosomfel, så sa barnmorskan att det hon kunde se bara såg bra ut. Får väl nöja mig med det även om tankarna snabbt drar iväg till att bilda orosmoln.

Det är fullt upp nu vad gäller bebis och i morgon är det dags för läkarbesök nr två. Ett besök jag egentligen inte behöver göra som andragångsföderska men som min barnmorska tyckte jag ändå skulle ta mest för att hålla tankarna i schakt och oron på plats. Trots att det är tidigt känner jag sparkarna där inne men den här gången vet jag vad jag ska känna efter och är jag helt avslappnad så går det inte att ta fel. Men än så länge är det en liten fjäril där inne. Snart klagar jag väl över hårda sparkar mot revben. Härliga tider.

Är på jobbet idag för första gången sedan i torsdags. Blandade känslor vad gäller det även om det är skönt med lite rutin igen. Jag har ju lovat er en fortsättning på ”den nagel jag har i ögat” vad gäller arbetet men jag har inte kommit så mycket längre vad gäller detta än till kontakt med facket. Vi får se vad som händer härnäst.

Mina tankar till cancersjuka Victor som somnade in i morse. Hoppas Theo tar god hand om dig där uppe bland änglarna.