torsdag, augusti 06, 2009

Ansvar


Våra liv är vårt eget ansvar. Vi kan inte kritisera och skylla ifrån oss, fördöma och hata. Det är bara vi själva som är ansvariga för summan av vårt liv. Den insikten borde ändra på många prioriteringar. Men jag antar att det är för svårt för många att ta ansvar vilket också resulterar i fel prioriterig.

Hittade ett citat jag med ironi använder titt som tätt: "För att slippa ifrån kritik, säg inget, gör inget, var ingenting". Men vem vill inte vara något, vem vill stå vid sidan av, vara tyst och osynlig? Det finns alltid någon som inte gillar det som sägs eller görs, kanske till och med någon som inte gillar min existens. Det gäller här att komma ihåg att felet ofta ligger hos den som kritiserar. Det är alltså upp till den personen att ta sitt ansvar och ta reda på vari problemet ligger. För det är inte mitt problem.

Idag blir det möte med Trygghetsrådet. Vi får se vad det kan ge. Det ser dessutom ut att bli en kanonfin dag så man kanske skulle passa på att sitta lite i solen, om nu bebis inte klagar på värmen. Blir hursomhelst ingen träning idag då jag hade problem med sammandragningar hela gårdagen, typiskt eftersom ryggen kändes bättre. 30-årsdagen närmar sig med stormsteg. Två dagar kvar som 29-åring. Två dagar som ska utnyttjas väl, så planen är att ta sig till Trädgå´'n i goda vänners lag framåt kvällen. Mycket kul att se fram emot alltså.
Bild ett visar: två glada i en svit på Hotel Diplomat i Sthlm, drickandes det bubbel jag fick av hotellet för att jag fyller år. (Tack snälla killar för att jag fick lukta på champangen och smaka en jordgubbe i alla fall). Bild två: Blivande man i träd. Bild tre: En tjock och glad 29-åring ute på Waldemarsudde, Djurgården.

Hörs imorgon fina du.