onsdag, mars 18, 2009

Tid

Tid är rättvis. Ingen använder mer tid än någon annan. Tid går heller inte att spara till senare. Tiden är bestämd och opåverkbar. Däremot kan man spendera sin tid på olika, mer eller mindre, bra sätt. Tid kan inte köpas men däremot stjälas.

Man behöver inte ens vara medveten om att ens tid stjäls förrän långt senare. Det kan vara händelser som känns rätt just då men som i efterhand visar sig vara förlorad tid. Är någon annan än jag själv ansvarig för denna förlust skulle jag betrakta det som stöld av värdefull tid. Tiden är begränsad, därför ska man vara rädd om den tid man har. Ingen vet hur lång tid man har på sig att göra allt man vill så det gäller att förvalta den väl. Även om tiden går åt till att ibland inte göra någonting kan detta vara av stort värde. Så länge man själv bestämmer över sin tid och vad man gör med den är det positivt.

Men alltför många gånger känner man ett ”måste” över att hinna med så mycket som möjligt på en väldigt kort tid. Denna ”måste”-känsla förtar poängen med handlingen och blir istället till en kamp mot klockan. Den ständiga kampen mot tiden som ingen någonsin egentligen vunnit eftersom kravet på att hinna med så mycket som möjligt under så kort tid som möjligt hela tiden höjs och påverkas av omständigheter man själv inte har inverkan på.

Att försöka släppa tömmarna till tiden en aning och istället fokusera på handlingen gör all skillnad. Man får ut mer av tiden man har och att bli bestulen på tid blir inte lika påfrestande då handlingen i sig förhoppningsvis gett någonting. Tid kan man aldrig få tillbaka och borde därför vårdas med måttfull varsamhet.

Ikväll ska jag förvalta min tid på en spinningcykel. Det blir tillsammans med ”Fetosuperstar-gänget”. Nödvändig träning med tanke på all den mat jag tryckt i mig för att slippa illamåendetkänslan. Vågen visar lite för mycket även om en stor anledning till viktökningen har att göra med bebis och magen som bara växer trots att bebis fortfarande är så liten. Men nu kan jag återgå till normala rutiner, äta normalt och träna som vanligt.