fredag, augusti 07, 2009

Hanterbara begränsningar

Dagens tanke: Om nu Gud finns eller vad man vill kalla honom, så har jag en stor förundran över dennes existens. För om han lät skapa människan så måste han ha känt oss väl eftersom han skapade oss med en begränsad hjärna. Om hjärnan inte hade haft några begränsningar tror jag inte att vi hade stått ut i många av de situationer vi kan hamna. Vi skulle helt enkelt inte klara det. Vår hjärnas begränsningar hjälper oss att ta in så mycket information som vi klarar av på en och samma gång. Hjälper oss att hantera de känslor och tankar som uppkommer i trauman, kriser och vid andra situationer där frågor kring liv och död uppkommer.

Redan fredag och sista dagen som 29-åring. Ska snart ta oss en promenad ner till Grand för en riktigt hotellfrukost. Annars bjuder dagen mest på en himla massa bakning inför 30-års kalaset imorgon. Bildbevis kommer säkerligen.

Vill också nämna att jag badade för första (och sista) gången som 29-åring igår. Att det var i en uppvärmd pool har kanske en hel del att göra med saken men ändock duktigt av en badkruka av högsta rang, tycker jag.

Nu tackar 29-åringen för sig. Vi hörs igen nästa vecka.